VVAZ
Intermedis

Klik hier voor
onze diensten

Intermedis A & A

Ingreep hypotheekrenteaftrek funest

Geplaatst op: 23-05-2016, 10:17:50

Een nieuwe beperking van de hypotheekrenteaftrek raakt met name jongere woningeigenaren keihard in de portemonnee. Het Centraal Planbureau (CPB) verwacht dan een ’prijsschok’, waar twintigers en dertigers de dupe van worden.

Uit een studie die de rekenmeesters van het kabinet vandaag presenteren blijkt dat de huizenprijzen vermoedelijk zullen dalen als er opnieuw gerommeld wordt aan de fiscale voordelen voor huizenbezitters. Jongere woningeigenaren hebben meestal nog maar weinig kunnen aflossen, waardoor hun huis bij een prijsdaling snel ’onder water’ komt te staan.

Her en der wordt geopperd dat het volgende kabinet opnieuw het mes moet zetten in de hypotheekrenteaftrek en dat het eigenwoningforfait verhoogd moet worden.

Het huidige kabinet heeft al ingevoerd dat de hypotheekrenteaftrek voor huizenbezitters ieder jaar met een half procentpunt wordt verminderd vanaf de hoogste schijf. Een nieuwe ingreep raakt woningeigenaren op korte termijn wéér in de portemonee, waarschuwt het planbureau vandaag.

Bron: www.dft.nl van 23 mei 2016

Vorige pagina